1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turcas’a Denizli’de petrol arama izni

Turcas’a Denizli’de petrol arama izni

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş.’ye Denizli il sınırları içindeki M22-A no'lu paftası için bir adet petrol arama ruhsatı verildi. Şirket arama...

Turcas’a Denizli’de petrol arama izni

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Ş.’ye Denizli il sınırları içindeki M22-A no'lu paftası için bir adet petrol arama ruhsatı verildi. Şirket arama çalışmaları için 2.7 milyon dolar harcayacak.

Turcas Petrol A.Ş., daha önce Denizli ilinde jeotermal sondaj çalışmalarından elde ettiği tecrübeyi petrol aramalarında da kullanmak için yaptığı başvuru üzerine Enerji Bakanlığı’na bağlı olan Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) tarafından gereken iznin verildiğini açıkladı.

2.7 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK

Yapılan açıklamada, “Şirketimizin PİGM'e sunmuş olduğu "İş ve Yatırım Programı" uyarınca, ilk aşamadaki yatırım tutarının, 5 yıllık süre zarfında ağırlıklı olarak sondaj çalışmalarında harcanmak üzere, asgari 2,7 Milyon ABD Doları seviyesinde olması öngörülmektedir.”denildi.

Turcas'ın jeotermal kaynak arama ve üretim alanında geliştirdiği bilgi birikimi ve tecrübesini kara sahalarında petrol arama faaliyetleriyle geliştirme hedefine paralel olarak, Denizli il sınırları içindeki M-22A paftası için 17 Mart 2017'de T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ("PİGM")'ne Petrol Arama Ruhsatı başvurusu gerçekleştirmişti.

TURCAS DENİZLİ’DE PETROL ARAYACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler