1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Turcas`ın Kuyucak JES projesi için ÇED gerekli değil

Turcas`ın Kuyucak JES projesi için ÇED gerekli değil

Enerji Günlüğü - Turcas BM Kuyucak Jeotermal'in Aydın'daki jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı...

Turcas`ın Kuyucak JES projesi için ÇED gerekli değil

Enerji Günlüğü - Turcas BM Kuyucak Jeotermal'in Aydın'daki jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması projesiyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Turcas BM Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Aydın ili Kuyucak ilçesi Yöre mevkiindeyapılması planlanan jeotermal kaynak arama amaçlı sondaj çalışması projesi ile ilgili olarak 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada, “Proje ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince JAeotermal Kaynak Arama Amaçlı Sondaj Çalışmaları Projesi'ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir." denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler