1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turcas’ın uzun vadeli kredi notu AA- Pozitif

Turcas’ın uzun vadeli kredi notu AA- Pozitif

JCR Eurasia, Turcas Petrol AŞ’nin kredi notunu güncelledi. Turcas’ın uzun vadeli ulusal kredi notu AA- olarak, görünümünü ise Pozitif olarak belirlendi.

Turcas’ın uzun vadeli kredi notu AA- Pozitif

Enerji Günlüğü - JCR Eurasia, Turcas Petrol AŞ’nin uzun vadeli ulusal kredi notunu AA- Pozitif olarak güncelledi. Ayrıca Turcas’ın, toplam kredi riski eşik değer olan 500 milyon liranın altında kaldığı için JCR Eurasia ile olan Kredi Derecelendirme Sözleşmesi iptal edildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Avrasya Derecelendirme AŞ (JCR Eurasia Rating), Turcas Petrol AŞ’nin [TRCAS] uzun vadeli ulusal kurum kredi notunu AA- (tr), kısa vadeli ulusal kurum kredi notunu J1+ (tr) olarak; görünümlerini ise Pozitif olarak güncelledi.

Turcas’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli uluslararası kredi notunu BB olarak belirlerken, yabancı para cinsinden kısa vadeli uluslararası kredi notunu J3, görünümlerini ise Stabil olarak teyit etti. Ayrıca JCR Eurasia Rating, şirketin yerel para cinsinden uzun vadeli uluslararası kredi notunu BB, yerel para cinsinden kısa vadeli uluslararası kredi notunu J3 olarak kaydederken, görünümleri ise Stabil olarak bildirdi.

TURCAS’IN KREDİ DERECELENDİRMESİ İPTAL OLDU

Öte yandan şirket, toplam kredi riskinin güncel durumda 500 milyon liranın altında olması sebebiyle derecelendirme notu alma zorunluluğu kapsamı dışında kaldığını bildirdi. 500 milyon liralık tutar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi derecelendirme notu alma zorunluluğu için belirlediği eşik değeri ifade ediyor. Böylece şirket, JCR Eurasia Rating ile karşılıklı anlaşma yaparak Kredi Derecelendirme Sözleşmesi’nin feshedildiği aktardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler