1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım Sanko Enerji’de

TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım Sanko Enerji’de

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Hakan Yıldırım, Sanko Enerji Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.

TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım Sanko Enerji’de

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Hakan Yıldırım, Sanko Enerji Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. 

Geçtiğimiz günlerde Ziya Erdem’i CEO’luk görevine getiren Sanko Enerji, yönetici transferlerine devam ediyor. 2019 yılı sonunda Kalyon Enerji’den ayrılan ve halen Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanlığı görevini yürüten Hakan Yıldırım, Sanko Enerji Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

2019-2020 dönemi DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Enerji İş Konseyi Başkanlığı görevini de yapan Hakan Yıldırım, iş hayatına 1998 yılında ASELSAN’da başladı. Ardından Gama Güç Sistemlerinde doğalgaz boru hatları, kombine çevrim santralleri, kömür santralleri projelerinde saha mühendisi olarak çalışan Hakan Yıldırım, 2005 yılında Siemens Türkiye’de proje yöneticisi olarak çalışmaya başladı. Siemens Gamesa Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su iken 2018 yılında Siemens’ten ayrılan Yıldırım, 2019 sonuna kadar Kalyon Enerji Yatırım AŞ’de CEO olarak görev yaptı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını işletme alanında Boğaziçi Üniversitesinde tamamlayan Yıldırım, evli ve iki çocuk babası.

Önceki ve Sonraki Haberler