1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TÜREB fotoğraf ve resim yarışması sonuçlandı

TÜREB fotoğraf ve resim yarışması sonuçlandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) düzenlediği "Türkiye'de Rüzgar" konulu fotoğraf ve resim yarışması ödülleri sahiplerini...

TÜREB fotoğraf ve resim yarışması sonuçlandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) düzenlediği "Türkiye'de Rüzgar" konulu fotoğraf ve resim yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) düzenlediği "Türkiye'de Rüzgar" konulu fotoğraf ve resim yarışmasının ödül töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı H. Murat Mercan’ın ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) ikinci başkanı Ümit Kayrak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

EPDK sergi salonunda yapılan ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini veren Mercan, rüzgarın dünyanın en temiz yerli enerji kaynağını olduğunu söyledi. Mercan, Türkiye gibi toplam enerji ihtiyacının yüzde 73'ünü yurt dışından karşılayan bir ülkede esen her rüzgarı mutlaka değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak "Rüzgarda ilk önce 2023'e kadar 20 bin megavatlık üretim hedefliyoruz, daha sonra da 40 bin megavata kadar çıkacak potansiyeli önemsiyoruz" diye konuştu.

Özgül Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül de, rüzgarın temiz bir enerji kaynağı olarak hayatımızda daha fazla yer alması için çocukları bu konuda eğitmenin önemine dikkat çekti. Ömer Faruk Özgül, “yenilenebilir enerji konusunda çalışmalarımız ve desteğimiz devam edecek” dedi.

ÖDÜLLER

Toplam 1656 resim arasından 1.grup kategoride birinci Zeynep Özbay, ikinci İrem Aktaş, üçüncü İlayda Okuyucu; 2. Grup kategoride birinci İrem Kutaniş, ikinci Öykü Özkan, üçüncü Buse Özdemir; 3.grup kategoride birinci Hatice Özdemir, ikinci Sinem Özdemir, üçüncü Kader Oruk oldu.

Fotoğraf yarışmasında Aytül Akbaş birinci, Kemal Özkılıç ikinci, Serkan Daldal üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

Sergi, 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü’ne kadar EPDK sergi salonunda gezilebilecek.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Törende, Soma faciasında babasını kaybeden Rüveyda Çoban da vardı. Rüveyda Çoban yaptığı resmi, Özgül GroupYönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül’e hediye etti. Duygulu anların yaşandığı törende, Mercan, kazada hayatını kaybeden işçi Kemal Çoban'ın eşine başsağlığı diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler