1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TÜREB ile DEHUKAM iş birliği yapacak

TÜREB ile DEHUKAM iş birliği yapacak

TÜREB ile DEHUKAM, deniz üstü rüzgâr enerjisi çalışmaları kapsamında eğitim, danışmanlık ve hukuki mevzuat konularında işbirliği yapacaklar.

TÜREB ile DEHUKAM iş birliği yapacak

Enerji Günlüğü - TÜREB ile DEHUKAM arasında Deniz Hukuku alanında iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği ile Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi faaliyetlerinin hukuki çerçevesinin oluşturulması hedefleniyor.

Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel ile Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erden’in katılımıyla 3 Nisan 2024 tarihinde DEHUKAM’da düzenlenen törende TÜREB ile DEHUKAM, deniz üstü (offshore) rüzgâr enerjisi çalışmaları kapsamında eğitim, danışmanlık ve hukuki mevzuat konularında işbirliği protokolü imzaladılar. 

DEHUKAM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Önel, iş birliği sayesinde Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi faaliyetlerinin hukuki çerçevesinin oluşturulmasının yanı sıra deniz üstü rüzgar enerjisi yatırımcılarının deniz hukuku bilgileri ile donatılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler