1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TÜREB, yatırımların önünü açmak için rüzgar çalıştayı önerdi

TÜREB, yatırımların önünü açmak için rüzgar çalıştayı önerdi

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), rüzgar santralleriyle ilgili izin süreçlerinde yaşanan sorunların ortaya koyulması için,...

TÜREB, yatırımların önünü açmak için rüzgar çalıştayı önerdi

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), rüzgar santralleriyle ilgili izin süreçlerinde yaşanan sorunların ortaya koyulması için, Enerji Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, EPDK ve sektör temsilcilerinin katılcağı bir çalıştay düzenlenmesini önerdi. 

TÜREB, rüzgar enerjisi santrallerinin inşa aşamasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan alınan izinler ve izin süreçleri konusunda bir dizi Kurum ziyareti ve çeşitli toplantılar gerçekleştirdi. Ziyaret edilen kurum ve kuruluşlar arasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), TBMM enerji ve çevre komisyonları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı da yer alıyor. 28 Mayıs tarihindeki ziyaretler sonrasında 11 Haziran'da bir durum değerlendirmesi toplantısı yapıldı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TOPLANDI

Toplantıya, TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar ATASEVEN, TÜREB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal TERZİ, Demirer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol DEMİRER, Boydak Enerji Genel Müdürü Gültekin ERANIL, Mutluer Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Erol MUTLU, Enerjisa Enerji AŞ İş Geliştirme Müdürü İbrahim ERDEN, Al Enerji Limited Şirketi Genel Müdürü Barış ERGUN, Eni Enerji İnş. Taah. Tic. San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Orkun ÖZDEMİR, IŞIL GE Kurumsal İletişim Müdürü Ayşem SARGIN, Boydak Enerji İş Geliştirme Müdürü Serhat SERT katıldı.

ÇALIŞTAY İÇİN DİLEKÇE

Değerlendirme toplantısında, ETKB, TBMM Enerji ve Çevre Komisyonları, EPDK, Başbakanlık Yatırım Ajansı yetkilileri ve Orman Bakanlığı’nın da yer aldığı ve RES konularının enine boyuna irdeleneceği bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağına karar verildi. Çalıştay isteğinin 12 Haziran 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı, Müsteşar, Orman Genel Müdürü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürüne dilekçe ile iletilmesi görüşü benimsendi.

ORMAN BAKANLIĞI ZİYARETLERİ

Bu konulara ilişkin hazırlanan bir bilgi notuyla 17 Haziran 2013 (Pazartesi Günü) saat 10.00’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na çeşitli ziyaretlerde bulunuldu. Ziyaretlere, TÜREB Yönetim Kurulu Başkan V.

Barış ERGUN Al Enerji Limited Şirketi Genel Müdürü Ünal TERZİ, Eni Enerji İnş. Taah. Tic. San. AŞ'den Orkun ÖZDEMİR, Boydak Enerji İş Geliştirme Müdürü Serhat SERT ve TÜREB İdari İşler Müdürü Esin Komitoğlu katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf CERAN ile görüşen heyet, Orman izinleri ve Orman izin süreçlerinde yaşanan zorlukları dile getirdi.

ENİNE BOYUNA İRDELEME

Heyet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), TBMM Enerji ve Çevre Komisyonları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Başbakanlık Yatırım Ajansı yetkilileri ve Orman Bakanlığı’nın da yer aldığı ve RES konularının enine boyuna irdeleneceği bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağı yönündeki ortak görüşünü iletti. TÜREB tarafından, bu süreçle ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın düşüncelerinin benzer olduğu dikkate alındığında ilgili kurumların bir araya gelerek dile getirilen çözümlerin hayata geçebileceği anlaşılmaktadır. TÜREB olarak ülkemizdeki rüzgar sektörünün gelişimine desteleyecek adımların atılması için üzerine düşen görevi yerine getireceği ifade edilmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler