1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TÜREB'de seçim heyecanı: Ataseven ve Yıldırım yarışıyor 

TÜREB'de seçim heyecanı: Ataseven ve Yıldırım yarışıyor 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanlığı için Hakan Yıldırım ve Mustafa Serdar Ataseven yarışacak. 

TÜREB'de seçim heyecanı: Ataseven ve Yıldırım yarışıyor 

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanlığı için Hakan Yıldırım ve Mustafa Serdar Ataseven yarışacak. 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Genel Kurulu, 17 Mart 2021 tarihinde toplanıyor. Seçimli genel kurulda, yeni yönetim belirlenecek. Yönetim kurulu üyelikleri için yapılacak seçimlere iki ayrı liste ile gidilmesi bekleniyor. 

15 KİŞİLİK LİSTELER 

Yönetime talip isimlerden biri mevcut Başkan Hakan Yıldırım. Diğer isim ise bir önceki TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven. TÜREB tüzüğüne göre yönetim kuruluna 15 kişi seçilecek. Daha sonra yönetim kurulu kendi içinde görev dağılımı yapıyor. Yani Başkan ve Başkan Yardımcıları, seçilecek yönetim kurulu tarafından belirleniyor. 

SEÇİM HEYECANI 

TÜREB’in bir önceki genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidilmişti. Bu kez iki listenin yarışacak olması, TÜREB Genel Kurulu’nun daha canlı geçmesini beraberinde getirebilir. Türkiye rüzgar enerjisi yatırımcılarının gündeminde mevcut santrallerin büyütülmesi, hibrit çözümler, yenilenebilir kaynak alanı (YEKA) rüzgar ihaleleri ve yeni destekleme mekanizması bulunuyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler