1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TÜREB’ten rüzgar temalı fotoğraf yarışması!

TÜREB’ten rüzgar temalı fotoğraf yarışması!

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü kapsamında "Türkiye'de Rüzgar" konulu bir fotoğraf yarışması...

TÜREB’ten rüzgar temalı fotoğraf yarışması!

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü kapsamında "Türkiye'de Rüzgar" konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yıl ikincisinin düzenlendiği yarışmaya, 6 Haziran tarihine kadar ücretsiz olarak başvuru yapılabilecek. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun desteklediği yarışmanın amacı rüzgar enerjisinin kullanımını yaygınlaştırmak için halkta farkındalık yaratmak ve özendirmek. Rüzgarın ifade ettiği kavramları ve rüzgarın hayatımızdaki önemini fotoğraf kareleri ile anlatmak isteyen herkesin katılabileceği bu yarışmaya her fotoğrafçı siyah beyaz veya renkli olmak üzere en çok dört fotoğrafı ile katılabiliyor.

Rüzgar temasını en iyi şekilde aktarmayı başaran yarışmacılardan; birinciye 2.000 TL, İkinciye 1.500 TL ve üçüncüye 1.000 TL olmak üzere ödül verilecek. Fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf sanatı ile ilgilenen amatör sanatçıları bu yarışmaya davet eden TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven,  yarışmaya katılım şartnamesinin tureb web sitesinden alınabileceğini ve katılım için herhangi bir yaş sınırının olmadığını belirtiyor. Bu yıl fotoğraf yarışması ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteği ile ilk ve orta öğretimde rüzgar konulu resim yarışması da yaptıklarını belirten Ataseven, Çocuklarımızın temiz bir enerji olan rüzgar enerjisi ile bu yaşlarda tanışmalarını ve farkındalık yaratmak istediklerini vurguladı.  

Son Katılım Tarihi:6 Haziran 2013

Sonuç Bildirim Tarihi: 10 Haziran 2013

Sergi ve Ödül Töreni Tarihi: 14 Haziran 2013  

Önceki ve Sonraki Haberler