1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tureks Turunç Madencilik’ten enerji tasarrufu getiren teknoloji

Tureks Turunç Madencilik’ten enerji tasarrufu getiren teknoloji

Tureks Turunç Madencilik, yeni ArGe projesi kapsamında %20 enerji tasarrufunun yanı sıra üretimde de %38’lik bir büyüme gerçekleştiriyor. 

Tureks Turunç Madencilik’ten enerji tasarrufu getiren teknoloji

Enerji Günlüğü - Tureks Turunç Madencilik, yeni geliştirdiği teknoloji sayesinde genel enerji tüketiminde %86 tasarruf ve hatlardaki ısınma adına harcanan enerji kapsamında ise %86 tasarruf sağlıyor.

Tureks Turunç Madencilik, bir süredir üzerinde çalıştığı ve kısa süre önce hayata geçirdiği “Doğal Şartlarda Mermer Plaka Resinleme Verimliliğinin Sağlanabilmesi” isimli projesi sayesinde, genel enerji tasarrufu açısından %20, hatlardaki ısınma adına harcanan enerji kapsamında ise %86 oranında bir tasarruf sağlıyor.

Proje; mermer plakaların sağlamlaştırılması ve yüzey tamiri adına polyester reçine ve epoksi kullanımıyla resin hatlarındaki ısıtma/küllendirme sisteminin ilave elektrik ve ısıtma enerjisi kullanılmadan yapılabilmesi adına başlatıldı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, yürütülen resinleme işlemi için gerekli olan ortam sıcaklığının 50-60 C° ‘ye ulaştırılması, her bir plakanın tek tek fırına girerek küllenme sürecinin tamamlanması ve 24 saatlik bekleme süresi ortadan kaldırılmış oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler