1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Turguttepe RES kapasite arttıracak

Turguttepe RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Sabaş Elektrik, Muğla'da 24 MW kapasiteyle işletmede olan Turguttepe RES'in kapasitesini 39 MW'a çıkarmayı planlıyor. Sabaş Elektrik...

Turguttepe RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Sabaş Elektrik, Muğla'da 24 MW kapasiteyle işletmede olan Turguttepe RES'in kapasitesini 39 MW'a çıkarmayı planlıyor. 

Sabaş Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Ketendere Mahallesi ve İkiztaş Mahallesi mevkiinde ve Aydın İli, Çine İlçesi mevkiinde toplam 24 MW kapasiteyle işletmede olan Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini 39 MWm/MWe olarak arttırmayı planlanıyor. 

97.500.000 TL değerindeki projede 12 adet türbinden 24 MWe/MWm gücünde üretim yapılmakta olan mevcut santrale 5 türbin ilave edilerek 15 MWe gücünde kapasite artışı planlanarak toplam kapasitesinin 17 türbinden 39 MWe/ MWm gücünde olması öngörülüyor.

Kapasite artışına konu olan 5 adet türbinin 3 tanesi Muğla İlinde, 2 tanesi Aydın İlinde kalıyor. Turguttepe Rüzgar enerjisi santralinde kapasite artışı ile üretilen elektrik enerjisi 34,5 kV’lık enerji iletim hattıyla Milas TM ye bağlanacak. Proje kapsamında mevcut şalt merkezi, idari bina ve bekçi kulübesi kullanılacak.

Projeye ilişkin ÇED Süreci başladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler