1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı güzergahı belli oldu

Türk Akımı güzergahı belli oldu

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Ukrayna'yı by-pass ederek Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin güzergahı belli oldu.Rus kamu enerji...

Türk Akımı güzergahı belli oldu

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Ukrayna'yı by-pass ederek Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı Boru Hattı Projesi'nin güzergahı belli oldu.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yaptığı 'Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'nin sunumunun ayrıntılarına ulaşan Habertürk'ün haberine göre, Türk Akımı hattı Rusya'da Russkaya'dan başlayacak ve Karadeniz'in altına 910 kilometre hat döşenecek.

İŞTE GÜZERGAH

Rusya'da Russkaya'dan başlayacak olan ve Karadeniz'in altına döşenecek 910 kilometrelik deniz geçişinin, 660 kilometrelik bölümü, iptal edilen Güney Akım güzergahını takip edecek. Daha sonra hat, Güney Akım güzergahından kopacak ve Türkiye'ye yönelecek. Hat, Trakya'da Ormanlı'da karaya ulaşacak. Bu bölgeye, gazı basmak üzere bir adet kompresör istasyonu inşa edilecek. Türkiye'nin, Trakya'da kara sınırları içinde de 260 kilometre hat inşa edilecek. Hat, Yunanistan'da Kipi'ye ulaşacak. Karaya da bir adet kompresör istasyonunun inşa edilmesi planlanıyor.

KARA GEÇİŞİ İNŞAATI BU YILSONU BAŞLAYACAK

Gazprom, 1 Ekim 2015 tarihinde deniz geçişinin inşaatına başlamayı hedefliyor. Türkiye'de, kara geçişinin inşaatı, 15 Aralık 2015'te başlayacak. Hat, 30 Aralık 2016 tarihinde ticari olarak devreye girecek ve gaz alım satımı resmen başlayacak.

HATTIN MALİYETİ 19 MİLYAR DOLAR

Hattın, yatırım maliyeti de belli oldu. Deniz geçişinin maliyeti yaklaşık 18 milyar dolar, kara geçişinin maliyeti de yaklaşık 1 milyar dolar düzeyinde hesaplanıyor. Kaynaklar, bu tutarın bir miktar yukarı ya da aşağı oynayabileceğini belirterek "Toplam yatırım tutarı 19 milyar da olabilir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler