1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı hızlanıyor, gaz fiyatında anlaşma yakın

Türk Akımı hızlanıyor, gaz fiyatında anlaşma yakın

Enerji Günlüğü - Türk Akımı için izin süreçlerinin en kısa sürede tamamlanması konusunda anlaşan Rusya ve Türkiye, tahkime götürülen gaz fiyatında...

Türk Akımı hızlanıyor, gaz fiyatında anlaşma yakın

Enerji Günlüğü - Türk Akımı için izin süreçlerinin en kısa sürede tamamlanması konusunda anlaşan Rusya ve Türkiye, tahkime götürülen gaz fiyatında da anlaşmaya yaklaştı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Berat Albayrak’ın, Rus enerji şirketi Gazprom’un CEO’su Aleksey Miller ve beraberindeki heyeti kabul ettiği belirtildi. Açıklamaya göre İstanbul’da gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmelerde, Türk Akımı projesinin yanı sıra Türkiye’nin Rusya ile arasındaki kontrattan kaynaklanan hakları çerçevesinde başlattığı tahkim süreci ve bölgesel işbirliğiyle ilgili konular da ele alındı.

Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi için gerekli izin süreçlerinin en kısa sürede tamamlanması konusunda mutabık kalındı. Tahkim süreci kapsamında, Türkiye’nin kontrattan kaynaklı haklarının temini ve sürece neden olan sorunun çözülmesi için gerekli adımların en kısa sürede atılması konusunda da karşılıklı kararlılık belirtildi. Görüşmede ayrıca bölgesel enerji işbirliği konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

Gazprom: Türk Akımı’na hız için Ankara ile anlaştık

 

Önceki ve Sonraki Haberler