1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı için işbirliği sürecek

Türk Akımı için işbirliği sürecek

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye'nin Türk Akımı Projesinde işbirliğinin devam ettirilmesi hususunda anlaştıkları ifade edildi.Kremlin sözcüsü Dimitri...

Türk Akımı için işbirliği sürecek

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye'nin Türk Akımı Projesinde işbirliğinin devam ettirilmesi hususunda anlaştıkları ifade edildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya ve Türkiye devlet başkanları Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova'daki buluşmada işbirliğinin devam ettirilmesi hususunda anlaştıklarını söyledi.

Peskov, Turkstream'in ‘güçlükleri de barındıran komplike bir proje olduğunu, ancak çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini' belirtti. Sözcü, Türkiye'nin çok önemli bir partnerleri olduğunu belirterek, Putin ve Erdoğan'ın projeyi görüşmek üzere yılsonundan önce bir ya da iki kez daha buluşmalarının beklendiğini sözlerine ekledi.

Eylül ayında Türkiye'den yapılan açıklamada aylardır devam eden projeyle ilgili görüşmelerin başarısızlığa uğramamakla birlikte ‘karşılıklı güven yetersizliği nedeniyle' şimdilik ‘dondurulduğu' açıklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler