1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı için olumlu ÇED kararı

Türk Akımı için olumlu ÇED kararı

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattının deniz kesimine ilişkin olumlu Çevresel Etki Değerlendirme kararı verildi.Türkiye Cumhuriyeti Çevre...

Türk Akımı için olumlu ÇED kararı

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattının deniz kesimine ilişkin olumlu Çevresel Etki Değerlendirme kararı verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TürkAkım projesinin sahibi olan South Stream Transport B.V. adına ELC Group Inc. tarafından hazırlanan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattının deniz kesimine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu inceleyerek olumlu karar verdi. Kırklareli Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor.

Raporda TürkAkım projesinin deniz kesiminin olası çevresel ve toplumsal etkilerine dair bilgilerin yanı sıra, olası olumsuz etkilerin giderilmesine ve olumlu etkilerin güçlendirilmesine yönelik öneriler yer alıyor.

9.300.000.000 liralık proje kapsamında Türkiye-Bulgaristan MEB’i sınırı yakınındaki KP660 noktasından başlayıp Türkiye ana karasında Kırklareli ili Vize ilçesi Kıyıköy beldesinde inşa edilecek Alım Terminali’nin çıkış noktasına kadar olan 2 adet boru hattı ve bir Alım Terminali yapılacak.

TÜRK AKIMI ÇED RAPORU YAYINLANDI

TÜRK AKIMI’NDA KISMİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler