1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk akımı kilitlendi iddiası!

Türk akımı kilitlendi iddiası!

Enerji Günlüğü - Rus basını seçimlerden tek parti iktidarı çıkmaması nedeniyle Türk Akımı projesinin kilitlendiğini iddia etti.Rus Kommersant gazetesi...

Türk akımı kilitlendi iddiası!

Enerji Günlüğü - Rus basını seçimlerden tek parti iktidarı çıkmaması nedeniyle Türk Akımı projesinin kilitlendiğini iddia etti.

Rus Kommersant gazetesi dün yayınlanan haberinde, Türk Akımı doğalgaz boru hattının Türkiye'de kurulacak muhtemel koalisyon hükümetlerine sıkışıp kaldığını iddia etti.

Pazartesi günü Putin-Miller görüşmesinin basına açık kısmında Türk Akım'dan bir cümle bile bahsedilmediğine dikkat çekilen haberde Moskova'nın doğalgaz indirim vaadine rağmen, Türkiye'nin halen Türk Akımı ile ilgili hükümetler arası anlaşmaya imza atmadığı da vurgulandı.

Kommersant'a göre sözleşmenin imzalanması için ülkede yeni hükümet de yok ve kesin siyasi garantiler olmadan BOTAŞ indirim alamaz.

Kommersant bir önceki gün yayınlanan haberinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Bakü'de gerçekleşen görüşmelerde tansiyonun yükseldiğini iddia etmiş, taraflar bu iddiayı yalanlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler