1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı raftan iniyor

Türk Akımı raftan iniyor

Rusya ve Türkiye, askıya alınmış olan Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini hayata geçirmek için anlaşmaya vardı.

Türk Akımı raftan iniyor

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye, askıya alınmış olan Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini hayata geçirmek için anlaşmaya vardı.

Rusya ile 24 Kasım 2015'te yaşanan uçak düşürme gerginliği ardından rafa kaldırılan Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Avrupa pazarlarına taşıyacak olan Türk Akımı projesi raftan iniyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le birlikte Moskova'yı ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bu konuda siyasi olarak anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 

Zeybekci ayrıca Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesini gerçekleştirme konusunda da siyasi karar alındığını da vurguladı. 

RUSYA TARAFINDAN KESİN BİR KARAR YOK AÇIKLAMASI

Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Yuri Sentyurin ise projenin hayata geçirilebilmesi için tarafların tekrar konuşmaya başlayacağını, ancak henüz alınmış kesin bir karar bulunmadığını ifade etti.

Gazprom'un Başkan Yardımcısı Alexei Ulyukayev ise, Rusya Enerji Bakanlığı ve Türkiye'nin Türk Akım doğal gaz boru hattı için bir çalışma grubu oluşturmalarının kararlaştırıldığını söyledi. Medvedev, Türk Akım projesi konusunda nihai kararın Rusya ve Türkiye liderlerinin yapacakları ikili görüşme sonrasında verilmesini beklediğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 9 Ağustos'ta ziyaret edecek.

Türk Akımı, Rus gazını Avrupa'ya ulaştırmada Moskova'nın sorun yaşadığı Ukrayna'yı baypass ederek Türkiye'nin rolünü artırıyor. Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi, 63 milyar metreküp kapasiteli olarak planlanmıştı. Ancak daha sonra hattın kapasitesi yarı yarıya düşürülmüştü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler