1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı taslağı Haziran sonunda hazır olacak

Türk Akımı taslağı Haziran sonunda hazır olacak

Enerji Günlüğü - Türk Akımı ile ilgiliolarak hükümetlerarası anlaşma taslağı üzerinde çalışıldığı ve bu çalışmanın haziran sonuna kadar...

Türk Akımı taslağı Haziran sonunda hazır olacak

Enerji Günlüğü - Türk Akımı ile ilgiliolarak hükümetlerarası anlaşma taslağı üzerinde çalışıldığı ve bu çalışmanın haziran sonuna kadar bitirileceği ifade edildi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, "Türk Akımı" doğalgaz boruhattı projesi ile ilgiliolarak Rusya ve Türkiye'nin ilgili kurumlarının şu anda hükümetlerarası anlaşma taslağı üzerinde çalıştıklarını ve bu çalışmanın haziran sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

Rusya ve Türkiye'nin ilgili kurumlarının belge alışverişi ve telefon görüşmeleri ile taslağı hazırladıklarını anlatan Novak, gerektiğinde Rus heyetinin Türkiye'ye gidebileceğini veya Türkiye heyetinin Rusya'ya davet edilebileceğini söyledi.

KONUYU AB İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Türk Akımı gazının Avrupa'ya ulaştırılması için gerekli altyapının inşaatı ile ilgili seçenekleri, Avrupa Komisyonu Enerji’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile ikili görüşmede değerlendirebileceklerini söyleyen Novak, "Çeşitli seçeneklerin ele alındığını biliyoruz. Avrupa Birliği'nin iç doğalgaz altyapısının inşaatı için tekliflerini sunmasını umuyoruz. Bu konuyu üçlü istişarelerde ancak ikili formatta görüşmemiz muhtemel" dedi.

Maros Sefcovic ise, Türk Akımı gaz boru hattı projesinin ticari yönünün netleştirilmesi için ek istişarelere ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Türk Akımı hakkında daha çok konuşmamız gerek. Çünkü onunla ilgili bilgiyi sadece basın toplantılarından aldık, oysa Avrupa'nın tüm enerji güvenliğini nasıl etkileyeceğini, Avrupa kanunlarına uyulup uyulmayacağını bilmemiz gerekir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler