1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı`na Balkan desteği

Türk Akımı`na Balkan desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan, 'Türk Akımı' doğal gaz boru hattı projesine siyasi desteklerini bildiren bir...

Türk Akımı`na Balkan desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan, 'Türk Akımı' doğal gaz boru hattı projesine siyasi desteklerini bildiren bir deklarasyonu imzaladı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Salı günü yapılan Enerji Güvenliği toplantısında Türkiye, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan, Rusya doğal gazının Avrupa'ya sevkıyatının rotalarının çeşitlendirilmesini desteklediklerini belirterek 'Türk Akımı' doğal gaz boru hattı projesine siyasi desteklerini bildiren bir deklarasyonu imzaladılar.

Deklarasyon şimdilik, ülkelerin siyasi niyetlerini beyan etmeleri niteliğinde ve uygulama için henüz bir güvence oluşturmuyor. Bu girişime tam anlamıyla katılım ve uygulama için ilgili ülkelerin projeye ilgi gösteren firmalarının, ayrıntıları görüşmek üzere tekrar bir araya gelmeleri gerekecek.

Bakanlar düzeyindeki bir sonraki toplantı ise Temmuz ayında yapılacak. Avusturya'nın da projeye katılım olasılığı olduğu belirtiliyor.

Türk Akımı'nın ilk ayağının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler