1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı'nda etüt çalışmalarına izin tamam

Türk Akımı'nda etüt çalışmalarına izin tamam

Enerji Günlüğü - Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Türk karasularında etüt çalışmaları yapmak amacıyla gerekli iznin...

Türk Akımı'nda etüt çalışmalarına izin tamam

Enerji Günlüğü - Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Türk karasularında etüt çalışmaları yapmak amacıyla gerekli iznin Türkiye'den alındığını açıkladı.

Rus enerji şirketi Gazprom yaptığı açıklamada, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında inşa edilmesi planlanan iki hat için Türk kara sularında gereken araştırmalara olanak sağlayan iznin, diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den alındığını belirtti.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller de yaptığı açıklamada, "Türk partnerlerle operatif ve yapıcı bir işbirliği söz konusu. Türk Akımı projesiyle ilgili çalışmalar harika bir tempoyla ilerliyor. Projenin gerçekleştirilmesi için gereken önemli bir izin daha alındı" dedi. 

Toplam 4 boru hattından oluşacak Türk Akım'ın 910 kilometrelik bölümü denizin altında, 180 kilometrelik bölümü ise Türkiye'de inşa edilecek. İlk etapta yılda 15,75 milyar metreküp gaz taşınmasını sağlayacak projenin maliyeti 11.4 milyar dolar olarak hesaplanıyor. 

Gazprom, 7 Eylül'de Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek bölümünün inşaatı için gereken ilk onayın alındığını belirtilmişti.

GAZPROM TÜRK AKIM PROJESİ İÇİN İLK ONAYI ALDI

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler