1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı'nda ikinci kol boru inşasına başlandı

Türk Akımı'nda ikinci kol boru inşasına başlandı

Enerji Günlüğü – Gazprom’un Türk Akımı’nın Avrupa’ya gidecek ikinci kolunun inşasına başladığı ve Karadeniz’in dibinde 20-25 kilometrelik...

Türk Akımı'nda ikinci kol boru inşasına başlandı

Enerji Günlüğü – Gazprom’un Türk Akımı’nın Avrupa’ya gidecek ikinci kolunun inşasına başladığı ve Karadeniz’in dibinde 20-25 kilometrelik boru hattı döşediği belirtildi. 

Sputnik'in haberine göre, inşaatı üstlenen şirketten bir kaynak, Türk Akımı’nın Avrupa’ya gaz sevkiyatında kullanılacak ikinci kolunun inşasına başladığını söyledi. Vedomosti’ye konuşan kaynak, halihazırda İsviçreli Allseas şirketine ait Audacia aracı tarafından Karadeniz’in dibinde 20-25 kilometrelik boru hattının döşendiğini ifade etti. 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da 10 Temmuz’da yaptığı açıklamada Karadeniz’de 50 kilometrelik bir boru hattı inşa edildiğini söylemişti.

TürkAkım boru hattının deniz kesimini 477 metre uzunluğunda, 124 metre genişliğinde, azami 1 milyon ton taşırma suyu ağırlığındaki Pioneering Spirit gemisi döşeyecek.

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Her bir hat, binlerce ayrı boru kesiti birleştirilerek yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler