1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı'nda imzalar tamam, Rus gazı da ucuzladı!

Türk Akımı'nda imzalar tamam, Rus gazı da ucuzladı!

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı gaz boru hattının inşası konusunda Rusya ve Türkiye arasında anlaşma...

Türk Akımı'nda imzalar tamam, Rus gazı da ucuzladı!

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı gaz boru hattının inşası konusunda Rusya ve Türkiye arasında anlaşma imzalandı. Rusya Türkiye'ye sattığı doğalgazın fiyatında indirime gitti. 

Rus gazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak gaz boru hattı projesi Türk Akımı'nın akıbeti netleşiyor. Gaz boru hattının inşası konusundaki belirsizlikler, Dünya Enerji Kongresi nedeniyle Türkiye'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından giderildi. 

İki Lider, WEC kapsamındaki Liderler irvesi'ne katıldıktan sonra İstanbul'da ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortak açıklama yaptılar. 

İlk sözü Erdoğan alırken şunları söyledi: 

"Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin aynen devam edeceğine inancım tamdır. Bölgedeki mevcut görüşmeler çok hassas konu. Suriye konusunu etraflıca ele alma imkanımız oldu. Bu konuda ne gibi işbirliği yapabiliriz bunların değerlendirmesini yaptık. Halep'te insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki insanlar barışa ve huzuru kavuşsunlar. Türk Akımı konusunun da aramızda değerlendirmesini yaptık. Sürecin hızlandırılması konusunda da az önce atılan imza ile noktayı koyduk."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de şunları dile getirdi: 

"Bugün Rusya hükümeti bir karar aldı. Türkiye'den ihracatta bazı kalemlerdeki kısıtlamaları kaldırma kararı aldık. Türkiye'den narenciye ve yaş meyve sebze gibi bazı tarım ürünlerinin ihracatındaki kısıtlamaları kaldırma kararı aldık. Türkiye'ye verilen doğalgazın fiyatında indirim konusunda mutabık kaldık." 

Gazprom: Türk Akımı yasal dayanağa kavuştu

 

Önceki ve Sonraki Haberler