1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı`nda kapasite düşüyor

Türk Akımı`nda kapasite düşüyor

Enerji Günlüğü - Türk Akımı'nın yıllık 63 milyar metreküp olması öngörülen kapasitesi 31,5 milyar metreküpe düşürülecek.G20 Enerji Bakanları...

Türk Akımı`nda kapasite düşüyor

Enerji Günlüğü - Türk Akımı'nın yıllık 63 milyar metreküp olması öngörülen kapasitesi 31,5 milyar metreküpe düşürülecek.

G20 Enerji Bakanları toplantısından dönen Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'deki görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Novak, Türk Akımı'na iki hat olarak başlamayı düşündüklerini belirterek, bu iki hattın yıllık toplam kapasitesinin 31,5 milyar metreküp olacağını söyledi.

Novak ayrıca, İki ülkenin 1 Kasım'da yapılacak seçimlere kadar uzman seviyesinde görüşmelere devam edeceğini kaydederek, uzmanların 1 Kasım'a kadar taslak anlaşma metnini hazırlamasını ümit ettiklerini söyledi.

Rusya başlangıçta Türk Akımı'nın paralel dört hat ve toplam yıllık 63 milyar metreküp kapasitede olmasını öngörüyordu. Türkiye'nin tek hat iznine sıcak bakması nedeni ile Rusya da planını 2 hatta indirdi. Diğer hatlar ise aşamalı olarak talep doğrultusunda inşa edilecek. Gazprom kaynakları tek hattın maliyetinin 4,3 milyar Euro, 4 hattın maliyetinin ise 11,4 milyar Euro olacağını öngörüyor. Gazprom Türk Akımı'nın aşamalı olarak inşası konusunda Ankara'ya teklifte bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler