1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı'nın deniz kısmı inşaası yolda

Türk Akımı'nın deniz kısmı inşaası yolda

Enerji Günlüğü -  Gazprom, Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı'nın denizden geçecek kısmının inşasına bu yılın ikinci yarısında başlayacak.Rus...

Türk Akımı'nın deniz kısmı inşaası yolda

Enerji Günlüğü -  Gazprom, Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı'nın denizden geçecek kısmının inşasına bu yılın ikinci yarısında başlayacak.

Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom'un yönetim kurulu üyesi Oleg Aksyutin, Rusya'daki gaz sevkiyat sistemine yönelik çalışmaların tamamlandığını ve Türk Akımı'nın Gazprom iştiraki olan South Stream Transport B.V. tarafından yürütülen denizden geçecek kısmının inşasına önümüzdeki aylarda, yılın ikinci yarısında başlanacağını söyledi.

Türkiye ile imzalanan hükümetler arası anlaşmanın Türk Akımı için proje finansmanının görüşülmesinin önünü açtığını belirten Aksyutin, bu konuyla da ilgilendiklerini kaydetti.

Rusya ve Türkiye 10 Ekim 2016 tarihinde Türk Akımı projesinin hükümetlerarası anlaşmasını imzaladı. Belge Karadeniz'in derinliklerinden 15,75 milyar metreküp kapasiteli iki doğalgaz boru hattının inşa edilmesini öngörüyor. Birinci boru hattı Türk piyasası için, ikincisi ise Avrupa ülkeleri için kullanılacak. İkinci boru hattının inşaatı Avrupalı tüketicilerin taleplerine bağlı olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler