1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı’nın kara kesimi için hazırlık yapılıyor

Türk Akımı’nın kara kesimi için hazırlık yapılıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Türkiye, Türk Akımı’nın kara kesimi üzerinde bir protokol hazırlıyor. Protokolün yılsonuna kadar imzalanması bekleniyor.Rus...

Türk Akımı’nın kara kesimi için hazırlık yapılıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Türkiye, Türk Akımı’nın kara kesimi üzerinde bir protokol hazırlıyor. Protokolün yılsonuna kadar imzalanması bekleniyor.

Rus Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rusya-Türkiye Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı’nda Gazprom ile Türkiye arasında TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın kara bölümü inşası için bir protokol hazırlandığını söyledi. 

Novak, "Şimdilik Gazprom ile Enerji Bakanlığı arasında bir protokol imzalanması üzerinde duruldu. Biz de Türkiye topraklarında transit bölümünün uygulanması hakkında Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı ile ayrıntılı olarak görüştük" dedi. Novak, Türkiye’nin Türk Akımı’nın kara bölümü çalışmalarıyla ilgili yıl sonuna kadar bir protokol imzalamasını beklediğini söyledi. 

Karada inşa edilecek boru hatlarından Lüleburgaz'da Türkiye dağıtım ağına bağlanacak olan birinci hat, BOTAŞ tarafından geliştirilecek. Yine karadan Türkiye-Yunanistan sınırına doğru ilerleyecek ikinci hat, Gazprom ve BOTAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek. 

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Gazprom, Türk Akımı projesinin her biri 900 km olan iki denizaltı kolunda boru hattının yüzde 41'inden fazlasını döşedi.

TÜRK AKIMI DENİZALTI BORULARININ YÜZDE 41'İ DÖŞENDİ

Önceki ve Sonraki Haberler