1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı'nın önü açılıyor

Türk Akımı'nın önü açılıyor

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan özür dilemesinin ardından Gazprom'dan Türk Akımı için diyaloğa açık oldukları...

Türk Akımı'nın önü açılıyor

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan özür dilemesinin ardından Gazprom'dan Türk Akımı için diyaloğa açık oldukları mesajı geldi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından gerginleşen ve bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayla ilgili özür dilemesi sonrasında Türk-Rus ilişkilerinde muhtemel iyileşme hakkındaki görüşlerini dile getiren Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov, "Türk Akımı için her zaman olduğu gibi bugün de diyaloga açığız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya gönderdiği mektupta Rusya'nın Ankara'nın dost ve stratejik ortağı olduğunu belirterek, Türk yetkililerinin ilişkilerin düzeltilmesini istediklerini belirtti. 

Rusya yedi aya yakın bir zamandır ilişkilerin düzelmesi için Türkiye'nin olayla ilgili özür dilemesini bekliyordu.

Öte yandan Ulusal Enerji Güvenliği Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Aleksey Grivaç, Türk Akımı müzakerelerinin yeniden başlaması için ikili ilişkilerin tamamen normalleşmesi gerektiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler