1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türk firması Ruanda`ya 230 milyon Euro`ya santral kuracak

Türk firması Ruanda`ya 230 milyon Euro`ya santral kuracak

Enerji Günlüğü - Hakan Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Orta Afrika ülkesi Ruanda'nın elektrik üretim kapasitesini ikiye katlayacak bir santral kuracak.Uluslararası...

Türk firması Ruanda`ya 230 milyon Euro`ya santral kuracak

Enerji Günlüğü - Hakan Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Orta Afrika ülkesi Ruanda'nın elektrik üretim kapasitesini ikiye katlayacak bir santral kuracak.
Uluslararası hukuk firması DLA Piper’ın İtalya ofisi ve YükselKarkınKüçük Avukatlık Ortaklığı'nın danışmanlığında yürütülen müzakereler sonucunda, Hakan Madencilik ve Elektrik Üretim AŞ Ruanda hükümeti ve Ruanda Kalkındırma Ofisi ile elektrik üretim tesisi kurulması konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre Hakan Madencilik ve Elektrik Üretim AŞ, küçük bir Orta Afrika ülkesi olan Ruanda’nın elektrik gücü kapasitesinde önemli büyüme sağlayacak. Ruanda’nın kısıtlı güç kapasitesini yüzde 90'lık artışla yaklaşık iki katına çıkaracak yeni tesis 100 MW gücünde olacak. Yatırımın toplam değeri ise yaklaşık 230 milyon Euro olacak. Projenin finansmanında Dünya Bankası'nın yan kuruluşu International Finance Corporation (IFC) ve Afrika Kalkınma Bankası tarafından desteklenecek. Finansman imkanının kısa sürede sağlanması bekleniyor.
Ruanda Hükümeti ile Türkiye’den Hakan Madencilik ve Elektrik Üretim Aş arasındaki anlaşmaya konu 100 megawatt’lık elektrik üretim tesisi, bataklık kömürü yakıtıyla çalışacak.

Önceki ve Sonraki Haberler