1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türk Hava Yolları’ndan kağıt tasarrufu

Türk Hava Yolları’ndan kağıt tasarrufu

 Enerji Günlüğü - Türk Hava Yolları (THY) yönetimi, kabin amirlerine ve teknisyenlere dağıtacağı tablet bilgisayarlarla uçakta kâğıt kullanımına...

Türk Hava Yolları’ndan kağıt tasarrufu

 Enerji Günlüğü - Türk Hava Yolları (THY) yönetimi, kabin amirlerine ve teknisyenlere dağıtacağı tablet bilgisayarlarla uçakta kâğıt kullanımına son verecek.

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi, baş hosteslere ve teknisyenlere dağıtacağı iPad’lerle uçakta kâğıt kullanımına son vererek çevreci bir adım atmaya hazırlanıyor.

HEM HIZ HEM TASARRUF

THY yönetimi, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı, ‘Dijital Kabin Yönetim Sistemi (Digital Cabin Management System-DCMS) Projesi’nde sona geldi. Uçakta kâğıt formların kaldırılıp, bu formlara dijital ortamdan erişilmesi hedefiyle başlatılan çalışma kapsamında, 2 bin 200 kabin amiri ile 200 teknisyene tablet bilgisayar dağıtılacak. Böylece, yaşanan tüm sorunlar anında ilgili kişilere ulaştırılarak kısa sürede çözüme kavuşturulacak.

YILDA YAKLAŞIK 10 MİLYON DOLAR TASARRUF SAĞLANACAK

Ayrıca hem kâğıt israfı hem de arıza ve diğer sorunların çözümünde kazanılacak zaman tasarrufu ile yılda yaklaşık 10 milyon dolar tasarruf sağlanacak. Uygulama yılbaşından itibaren ilk etapta uzun hatlarda uçuş düzenleyen Airbus 330 ve Boeing 777 tipi uçaklarda görevli kabin amiri ve teknisyenlere dağıtılacak. Uygulama kısa süre sonra tüm uçuşlarda yaygınlaştırılacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler