1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türk Kablo sektörü ABD’yi yakın takibe aldı

Türk Kablo sektörü ABD’yi yakın takibe aldı

Enerji Günlüğü - Türk kablo sektörü dünyanın en büyük kablo ithalatçısı ABD’ye olan ihracatını artıracak potansiyel işbirlikleri için çalışmalarını...

Türk Kablo sektörü ABD’yi yakın takibe aldı

Enerji Günlüğü - Türk kablo sektörü dünyanın en büyük kablo ithalatçısı ABD’ye olan ihracatını artıracak potansiyel işbirlikleri için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İç ve dış pazarda toplam 5 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olan Türk kablo sektörü, bu hacmi daha da artırmak için dünyanın en büyük kablo ithalatçısı Amerika’yı yakın takibe aldı. Bu amaçla “Kablo İletken Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı”nı kuran Türk elektrik-elektronik sektörünün temsilcisi İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET), geçtiğimiz Mart ayında New York ve Chicago’ya ticari heyet düzenlemiş, önemli ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

Sektörün ABD’deki ikinci durağı ise,10 – 17 Kasım 2013 tarihleri arasında Houston ve Dallas olacak. Düzenlenecek ticaret heyetine ise 10 Türk firması katılacak.

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalarına son hızla devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye, kablo üretiminde çok iyi bir noktada. Dünya kablo üretiminin ilk 10 oyuncusundan biriyiz. Buna karşılık dünyanın en büyük kablo ithalatçısı ABD pazarından aldığımız pay sadece binde 5 düzeyinde. Bu rakamı daha yukarı çıkaracak kapasiteye sahibiz. Gerçekleştirdiğimiz ticaret heyetlerimiz ve ikili görüşmelerimizle ABD’ye olan kablo ihracatımızda artışlar yaşanacağına inanıyoruz.”

ABD’DEN SONRA HEDEF KANADA VE KUZEY AMERİKA

Saat farkı, uzaklık, standartların farklılığı gibi nedenlerden dolayı Türk kablo sektörünün geçtiğimiz yıl ABD’ye yaptığı ihracatı 40 milyon dolar seviyesinde kalmıştı. TET’in ABD’ye yönelik ticaret heyetlerinin başlıca amacı da bu rakamı çok daha yukarılara taşımak ve sektörün ABD pazarındaki payını artırmak. Türk elektrik-elektronik sektörünün bir sonraki adımı ise Kanada ile Kuzey Amerika pazarı olacak.

HEDEF 2023 YILINDA 2,4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

T.C Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Tebliği kapsamında hayata geçirilen “Kablo İletken Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı” ile yeni ihracat pazarlarına ulaşmayı hedefleyen sektör, son 10 yıldır ciddi bir gelişim sürecinden geçiyor. Geçtiğimiz yıl 2,4 milyar dolarlık kablo ihracatı gerçekleştiren sektör, 2023 yılında 8 milyar dolar ihracat hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler