1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türk-Kürt petrol ticareti Irak’ı böler mi?

Türk-Kürt petrol ticareti Irak’ı böler mi?

Enerji Günlüğü - Irak hükümetinin Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Sefa El Şeyh Hüseyin, Kuzey Irak petrolünün doğrudan Türkiye'ye akması halinde...

Türk-Kürt petrol ticareti Irak’ı böler mi?

Enerji Günlüğü - Irak hükümetinin Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Sefa El Şeyh Hüseyin, Kuzey Irak petrolünün doğrudan Türkiye'ye akması halinde Irak'ın bölünebileceğini belirterek, "En büyük korkumuz budur" dedi. El Arabiya'nın haberine göre Londra'da bir konferansta konuşan Irak Ulusal Güvenlik yetkilisi, Türkiye ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasındaki petrol ticaretinin Irak'ı bölme tehdidi taşıdığını söyledi.

Bağdat'ın engellemeleri nedeniyle Kerkük-Ceyhan boru hattından petrol ihracının azalması nedeniyle Kuzey Irak ile Türkiye arasındaki ham petrol ticareti halen tankerlerle yürütülüyor. Ancak Ankara ve Kürt tarafı, iki bölge arasında yeni bir boru hattı üzerinde görüşmeler yapıyor. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat arasındaki gerginliğin giderek büyüdüğünü kaydeden Hüseyin, "Sorunun önümüzdeki yıllar içinde çözülebileceğini sanmıyorum. Ama en azından kontrol altına alınabilir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler