1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türk şirketlerinin değeri düşüyor

Türk şirketlerinin değeri düşüyor

Türkiye'nin en değerli 100 markası araştırmasında enerji sektöründen Petrol Ofisi, Opet, Enerjisa, Aygaz, Brisa, Kordsa ve Aytemiz yer aldı.

Türk şirketlerinin değeri düşüyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin en değerli 100 markasının toplam değeri zayıf Türk Lirası’nın etkisiyle son 3 yıldır düşüşünü sürdürerek toplam 15,6 milyar dolar oldu.

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in bu yıl 17.si yayınlanan “TURKEY 100 – Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında, enerji piyasasından yedi şirket yer aldı. Akaryakıt sektöründen Petrol Ofisi 14. sırada yer alırken, hemen arkasından 15. sırada Opet yer aldı. Aytemiz ise listenin 95. sırasında yer aldı. 

Akaryakıt sektörü dışında listenin 28. sırasında Enerjisa, 53. sırasında Aygaz, 54. sırasında Brisa, 56. sırasında Kordsa yer aldı.

100 MARKANIN TOPLAM DEĞERİ 15,6 MİLYAR DOLAR

2022 yılı verileri esas alınarak gerçekleştirilen çalışmaya göre en değerli 100 markanın toplam değeri 15,6 milyar dolar oldu ve çok az bir kayıp ile neredeyse bir önceki yıl (16 milyar dolar) değerine yakın gerçekleşti. 

TÜRK MARKALARIN DEĞERİ GİDEREK DÜŞÜYOR

Öte yandan 2007 başlangıç noktasına göre toplam değer kaybı üst üste son 3 yıldır devam ediyor. Uzun bir dönem stabil bir şekilde 23 – 35 milyar dolar bandında seyreden 100 markanın toplam değeri zayıf Türk Lirası’nın etkisiyle giderek düşüyor.

Listenin tamamına buradan ulaşılabilir. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler