1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Türk şirketten Yunan Adası’na enerji verimliliği projesi

Türk şirketten Yunan Adası’na enerji verimliliği projesi

Enerji Günlüğü - Anka Yenilenebilir Enerji, Yunanistan’ın Psittalia Adası'ndaki atık su arıtması sırasında açığa çıkan gazı elektriğe çeviren tesisi daha verimli hale getirecek.

Türk şirketten Yunan Adası’na enerji verimliliği projesi

Enerji Günlüğü - Anka Yenilenebilir Enerji, Yunanistan’nın en büyük çevre ve enerji şirketlerinden biri konumundaki Ellaktor Group ile işbirliğine gidiyor.

Anka Yenilenebilir Enerji ile Ellaktor Group arasında varılan anlaşmaya göre Türk şirket, Yunan partneri ile birlikte Atina sınırları içerisinde yer alan Psittalia Adası üzerine kurulu atık su arıtma tesisini, enerji verimli bir tesise dönüştürecek.

Bu çerçevede atık suyun arıtılması esnasında açığa çıkan gazı yakarak elektriğe çeviren gaz motorlarının daha verimli çalışması sağlanacak. Söz konusu gazı temizleyerek daha kolay yakılabilir hale getiren bir sistem kurulacak. Rejeneratif Siloksan Giderim Sistemi adı verilen sistem, saatte 600 metreküplük bir işleme kapasitesine sahip olacak.

Proje kapsamında; mühendislik, imalat, montaj, otomasyon ve devreye alma çalışmaları yürütülecek. Anka Yenilenebilir Enerji, 22 Temmuz 2022 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında yer teslimi yapılmasıyla birlikte çalışmalarına başladı. Projenin devreye alınma tarihi ise Kasım 2022 olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler