1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk turizmci Avrupa’daki krizi fırsata çevirecek

Türk turizmci Avrupa’daki krizi fırsata çevirecek

Bu kış AB ülkeleri için hiç olmadığı kadar soğuk geçecek. Kuzey Akım doğalgazını kesen Rusya, AB’nin enerji krizi yaşamasına neden olurken, enerjisi kesilen Avrupa ise gözünü Türkiye’ye çevirdi. 

Türk turizmci Avrupa’daki krizi fırsata çevirecek

Enerji Günlüğü - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB ve Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı TÜRSAV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir; Türkiye’nin, AB’nin içinde bulunduğu bu kriz durumunu fırsata çevirme ihtimalini değerlendirdi. Bilir, “Avrupa’nın içinde bulunduğu bu krizi başta TÜRSAB olmak üzere ülkemizin diğer iş dünyası yetkilileri olarak fırsata çevirebiliriz.” dedi.

ali-bilir.jpegRusya-Ukrayna savaşı ile beraber Avrupa’nın enerji kesintileri ile uğraşmak zorunda kalacağını ifade eden Bilir son olarak şu açıklamalarda bulundu: 

“Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte jeopolitik açıdan çok daha önemli bir konuma geçti. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Krizler bazen fırsata dönüştürülebilir. AB ülkelerinin bu krizini başta TÜRSAB olmak üzere ülkemizin diğer iş dünyası yetkilileri olarak fırsata çevirebilmeliyiz. TÜRSAB’ın kendi iç çekişmelerinden sıyrılıp artık bu tür konulara yoğunlaşması gerekmektedir.”

Basında yer alan bazı haberlerde, Avrupalılar’ın özellikle kış dönemini doğalgaz sıkıntısının yaşanmadığı Türkiye’de geçirmek üzere harekete geçtikleri, başta Akdeniz bölgesi olmak üzere çeşitli illerde konaklama ve kiralık ev seçeneklerini değerlendirdikleri ifade ediliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler