1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türk ve İngiliz kanaat önderleri Londra`da buluşuyor

Türk ve İngiliz kanaat önderleri Londra`da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26-27 Kasım'da Londra'da düzenlenecek olan"Grow with...

Türk ve İngiliz kanaat önderleri Londra`da buluşuyor

Enerji Günlüğü - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 26-27 Kasım'da Londra'da düzenlenecek olan"Grow with Turkey" konferansı, iki ülkeden karar vericileri ve kanaat önderlerini bir araya getirecek.  İlk kez 31 Mart 2011'de Londra'da düzenlenen "Grow with Turkey" konferansı, 400'e yakın İngiliz ve Türk iş dünyası temsilcisinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirilmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan konferansta, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde gelinen son durum ve potansiyel fırsatlar değerlendirilecek ve mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Konferansla ilgili bilgi veren Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere'nin, gelişmiş bir finans merkezi ve birçok Türk şirket için Avrupa'ya açılan bir kapı olmasının yanı sıra pek çok açıdan Türkiye'nin en önemli müttefiklerinden biri olduğunu belirterek,"Küresel ekonomik yapı yeniden şekillenirken Tükiye'nin dünyadaki önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemesinde, İngiltere gibi 'doğal ve güçlü müttefik'ler ile geliştireceği işbirlikleri büyük önem taşıyor" dedi.

Konferansın açılış konuşmaları Türk-İngiliz İş Konseyi Eşbaşkanları Suzan Sabancı Dinçer ve Sir Julian Horn-Smith ile TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu tarafından yapılacak. Konferansta gerçekleştirilecek dört panel, "İstanbul Finance Center"(İstanbul Finans Merkezi), "Energy" (Enerji), "-Innovation-R&D" (Yenilikçilik ve ARGE) ve "Mega Projects and Infrastructure Turkey" (Altyapı projeleri) konularını kapsıyor. Ayrıca "Grow with Women" ve "SME Networking" (KOBİ İşbirlikleri) konularında da ayrı oturumlar düzenlenecek. Panellere iki ülkeden üst düzey devlet, özel sektör ve akademi temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler