1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk ve Rum yönetimlerinden doğal gaz restleşmesi

Türk ve Rum yönetimlerinden doğal gaz restleşmesi

Enerji Günlüğü - Türkiye, Doğu Akdeniz’de Rum yönetiminin on parsel doğal gaz alanını kaplayan 27 bin kilometrekarelik alanda askeri tatbikat yapmak...

Türk ve Rum yönetimlerinden doğal gaz restleşmesi

Enerji Günlüğü - Türkiye, Doğu Akdeniz’de Rum yönetiminin on parsel doğal gaz alanını kaplayan 27 bin kilometrekarelik alanda askeri tatbikat yapmak için Navtex yayınladı.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum yönetimi ve Türkiye tarafından karşılıklı Navtex ilanları yapıldığını “ENI Yüzünden Soğuk Savaş” manşetiyle verdi. Haberde Türkiye’nin, Navtex’i ile Doğu Akdeniz’de 27 bin kilometrekarelik alanı bağladığı, 25-28 Aralık dönemi için kapatılan konu alanın, Rum yönetiminin tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge” de ayırdığı 10 parseli (6, 7, 8 ve 9’uncu parsellerin  tamamı, kısmen de 1, 2,  5, 10, 11 ve 12’nci parseller) kapsadığına dikkat çekildi.

Rum yönetiminin ise Saipem 12000 isimli sondaj gemisinin TOTAL ve ENI adına yapacağı sondaj için 26 Aralık 2017’den 1 Mart 2018’e kadar, Saipem 12000’in sondaj yapacağı 6’ncı parseldeki “Kalypso” hedefi ile sondaj alanının 5 deniz mili çevresini kapsayan güvenlik alanını bağladığı kaydedildi.

Türkiye’nin Saipem 12000 gemisinin bölgeye geleceği tarihler olan  25-28 Aralık’ta, bağladığı deniz bölgesinde Türk Deniz Kuvvetleri’nin gerçek mermilerle tatbikat icra edeceğine işaret edilen haberde, bölge ülkelerinin ve Fransa ve İtalya’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki “beklenen faaliyetleri” konusunda Rum Yönetimi ile istişare ettiği kaydedildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler