1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım Avrupa ayağında Avusturya seçeneği değerlendiriliyor

TürkAkım Avrupa ayağında Avusturya seçeneği değerlendiriliyor

Enerji Günlüğü - TürkAkım doğal gaz boru hattı gazının Avrupa’ya ulaştırılmasında Avusturya'nın Baumgarten doğal gaz aktarım merkezi de seçenekler...

TürkAkım Avrupa ayağında Avusturya seçeneği değerlendiriliyor

Enerji Günlüğü - TürkAkım doğal gaz boru hattı gazının Avrupa’ya ulaştırılmasında Avusturya'nın Baumgarten doğal gaz aktarım merkezi de seçenekler arasında bulunuyor.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom'un CEO Yardımcısı Aleksander Medvedev Viyana'da düzenlenen Avrupa Gaz Konferansı'nda yaptığı açıklamada, Türk Akım boru hattından akacak doğal gazın Avrupa'ya getirilmesi için seçenekleri değerlendirmekte olduklarını belirterek, Avusturya'nın Baumgarten doğal gaz aktarım merkezinin Türk Akım gazının Avrupa'ya getirilmesi için seçenekler arasında olduğunu vurguladı. 

Avusturya'nın komşularına doğal gaz akışının sağlanmasında ana merkez olan Baumgarten'den İtalya, Almanya, Macaristan, Sloveya ve Hırvatistan'a gaz gönderiyor.

AVRUPA’YA GAZ İHRACATI AZALDI

Ocak ayında Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azaldığını ifade eden Medvedev, ancak 2018'de Rusya'nın Avrupa'ya toplam gaz ihracatının talep faktörlerinin desteği ile 190 milyar varil civarında olacağına inandıklarını da belirtti. 

Medvedev, 2019 sonrasında Ukrayna üzerinde ne kadar gazın Avrupa'ya taşınacağını ekonomik şartların belirleyeceğini de ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler