1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım Gaz Taşıma AŞ’ye Nabucco kökenli genel müdür

TürkAkım Gaz Taşıma AŞ’ye Nabucco kökenli genel müdür

Türkiye ve Rusya'nın (Yüzde 50 BOTAŞ, yüzde 50 Gazprom) ortak şirketi TürkAkım Gaz Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü’ne Şakir Arıkan atandı.

TürkAkım Gaz Taşıma AŞ’ye Nabucco kökenli genel müdür

Enerji Günlüğü - BOTAŞ ve Gazprom'un ortak şirketi TürkAkım Gaz Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü’ne Şakir Arıkan atandı. 

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’ndan Kıyıköy’e gelen doğalgazı buradan alıp Bulgaristan sınırına kadar taşıyacak boru hattını kısmı inşa edip işletecek TürkAkım Gaz Taşıma AŞ’ye genel müdür ataması yapıldı. Türk-Rus ortaklığı (Yüzde 50 BOTAŞ, Yüzde 50 Gazprom) TürkAkım Gaz Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü görevine Şakir Arıkan getirildi. 

ESKİ BOTAŞ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 

TürkAkım Gaz Taşıma AŞ Genel Müdürü Şakir Arıkan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Arıkan, petrol ve doğalgaz boru hatları konusunda tecrübeli ve sektörün yakından tanıdığı bir isim. Geçmişte gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli boru hattı projelerinde görev alan Şakir Arıkan, BOTAŞ’ta 2001-2004 yılları arasında Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü, 2004-2009 döneminde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 

NABUCCO PROJESİNDE DE ÇALIŞTI

Şakir Arıkan, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, Nabucco, Türkiye-Yunanistan ve TANAP Projeleri’nde mühendislikten üst düzey yöneticiliğe kadar çeşitli kademelerde görev aldı. Arıkan’ın 2009-2013 döneminde çalıştığı Nabucco, Hazar gazını Avrupa’ya ulaştırmak üzere geliştirilen Güney Gaz Koridoru’nun ana omurgasını oluşturmak üzere geliştirilen bir projeydi. Arıkan’ın daha önce çalıştığı TANAP da, Nabucco’nun iptal edilmesinden sonra geliştirilmişti. Arıkan, Nabucco Projesi’nin rafa kaldırılmasından sonra, Viyana merkezli Nabucco International’daki görevinden ayrılarak Türkiye’ye dönmüştü. 

Mehmet KARA / Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler