1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TürkAkım kara bölümü ilk kısım için ÇED Olumlu kararı

TürkAkım kara bölümü ilk kısım için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın kara bölümü ilk...

TürkAkım kara bölümü ilk kısım için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın kara bölümü ilk kısmı için 'ÇED Olumlu' kararı verildi.

Kıyıköy PİG istasyonundan çıkış alan ve Misinli PİG istasyonunda son bulan 48 inç çapındaki ve 68+846,21 m uzunluğundaki Türk Akımı Kara Kısmı-1 Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilerek “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildi.

Türk Akımı Kara Kısmı-1 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, inşaatına başlanacak olan Kıyıköy PİG istasyonundan çıkış alacak, Kırklareli İli, Vize ve Lüleburgaz İlçeleri ile Tekirdağ İli, Saray ve Çorlu ilçeleri üzerinden geçerek Mevcut ve birbirine paralel olan 36 inç çapındaki Rusya-Türkiye Doğal Gaz İletim Hattı ve Rusya-Türkiye Doğal Gaz Loop Hattı üzerinde bulunan Misinli PİG istasyonunda son bulacak.

TÜRKAKIM KARA BÖLÜMÜ İLK KISIM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 
Önceki ve Sonraki Haberler