1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım yaz aylarında bakıma girecek

TürkAkım yaz aylarında bakıma girecek

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nda Haziran ayında 7 gün, Temmuz ayında 15 gün bakım çalışması yapılacak.

TürkAkım yaz aylarında bakıma girecek

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nda Haziran ayında 7 gün, Temmuz ayında 15 gün bakım çalışması yapılacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nda Haziran ayında 7 gün, Temmuz ayında 15 gün bakım çalışması yapılacağını duyurdu. 

Duyuruya göre, bu dönemde OS-1 Kıyıköy FMS Giriş Noktasından BOTAŞ İletim Şebekesine doğal gaz teslimatı yapılmayacak. Bu nedenle bu giriş noktasını ve ilgili transfer noktalarını kullanan Taşıtan Şirketlerin TMB değerlerini "0 (sıfır)" Sm3/gün olarak oluşturmaları gerekiyor. Ayrıca, söz konusu çalışmalar süresince İletim Şebekesi arz talep dengesinde herhangi bir olumsuzluk öngörülmüyor. 

BOTAŞ'ın duyurusunda bakım çalışmalarının TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı operatörleri Gazprom Export LLC (GPE) ve South Stream Transport BV (SSTTBV) ile varılan mutabakat çerçevesinde, 22 Haziran 2021 - 29 Haziran 2021 tarihleri arasında (7 Gaz Günü) ve 12 Temmuz 2021 - 27 Temmuz 2021 tarihleri arasında (15 Gaz Günü) gerçekleştirileceği belirtildi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler