1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’da Bulgaristan rotası AB garantisine bağlı

TürkAkım’da Bulgaristan rotası AB garantisine bağlı

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya'nın TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinde Bulgaristan'ı bir rota olarak seçebilmek için...

TürkAkım’da Bulgaristan rotası AB garantisine bağlı

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya'nın TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı projesinde Bulgaristan'ı bir rota olarak seçebilmek için AB Komisyonu'nun garanti vermesine ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Sofya'da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşen Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, "Deneyimlerimizi hesaba katmamız gerekli. Bu nedenle TürkAkım'ın Bulgaristan'dan geçmesi konusunda somut adımları ancak AB Komisyonu'nun bu projenin geleceğinin tehlikeye sokulmayacağı konusunda garanti vermesinden sonra konuşabiliriz" dedi. Rusya, doğalgazı Karadeniz üzerinden Bulgaristan'a ve oradan Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım projesini Brüksel'in karşı çıkması nedeniyle 2014'te iptal etmişti. 

Rus doğalgazının Türkiye piyasasına sevkiyatı için inşaa edilmekte olan yıllık 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasiteli TürkAkım boru hattı sonrası, Ukrayna ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye uzanmakta olan mevcut boru hattının boş kalması gündemde. Bulgaristan buradan uğrayacağı kaybın telafisi için TürkAkım'ın kendi üzerinden geçerek Sırbistan ve Macaristan'a uzanmasını istiyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler