1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın Avrupa ayağı halkın görüşüne açıldı

TürkAkım’ın Avrupa ayağı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya uzanacak...

TürkAkım’ın Avrupa ayağı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya uzanacak kara bölümünün çevresel etkileri değerlendirmesi 19 Kasım'a kadar halkın görüşüne açıldı.

Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya uzanacak kara bölümü için hazırlanan çevre etki değerlendirme raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabulü gerçekleştirildi. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açıldı. Vatandaşlar 19 Kasım 2018 tarihine kadar görüş ve önerilerde bulunabilecekler.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınıyor. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebiliyor.

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Her bir hat, binlerce ayrı boru kesiti birleştirilerek yapılacak. 

Karada inşa edilecek boru hatlarından Lüleburgaz'da Türkiye dağıtım ağına bağlanacak olan birinci hat, BOTAŞ tarafından geliştirilecek. Yine karadan Türkiye-Bulgaristan sınırına doğru ilerleyecek ikinci hat, Gazprom ve BOTAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek. 

TÜRKAKIM’IN AVRUPA AYAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler