1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın Avrupa ayağı projesi incelenecek

TürkAkım’ın Avrupa ayağı projesi incelenecek

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya uzanacak...

TürkAkım’ın Avrupa ayağı projesi incelenecek

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya uzanacak kara bölümü için 31 Ekim 2018 tarihinde İDK Toplantısı yapılacak.

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya gaz arz edecek olan ikinci hattın Kırklareli ili, Kofçaz, Merkez, Pınarhisar, Vize ilçeleri ile Tekirdağ ili, Saray ilçesi sınırları içerisinde yer alan kısmının inşası ile ilgili 31/10/2018 tarihinde İnceleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı gerçekleştirilecek.

BOTAŞ’a ait Türk Akımı Kara Kısmı-II Doğal Gaz Boru Hattı (DGBH) alım terminalinin çıkışından itibaren, Türk Akımı Kara Kısmı-2 Kıyıköy Pig İstasyonu ile başlayarak, Türkiye/Bulgaristan sınırında son bulan, yaklaşık 140 km uzunluğundaki boru hattı sisteminin yaklaşık 1 trilyon liraya malolması bekleniyor. 

Yine karadan Türkiye-Bulgaristan sınırına doğru ilerleyecek ikinci hat, Gazprom ve BOTAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler