1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım'ın deniz kısmı 2 ay sonra tamamlanacak

TürkAkım'ın deniz kısmı 2 ay sonra tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Rusya’nın doğalgaz rezervleriyle Türkiye’nin dağıtım ağı arasında doğrudan bir bağlantı oluşturacak olan TürkAkım Doğalgaz...

TürkAkım'ın deniz kısmı 2 ay sonra tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Rusya’nın doğalgaz rezervleriyle Türkiye’nin dağıtım ağı arasında doğrudan bir bağlantı oluşturacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın deniz kısmı 2 ay sonra tamamlanacak.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un başkanı Aleksey Miller, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştıracak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın denizden geçecek kısmının inşaatının 2 ay sonra tamamlanmış olacağını duyurdu. 

TürkAkım Boru Hattının açık deniz kesimi, merkezi Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan ve %100 Gazprom iştiraki olan South Stream Transport B.V. şirketi tarafından tasarlanıp inşa edilecek. Boru hattının deniz kesimi, Karadeniz altından ilerleyecek iki paralel boru hattından oluşacak. Açık deniz boru hatları, Rusya kıyısındaki Anapa kenti civarından başlayıp, İstanbul'a yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Kıyıköy'de Türkiye kıyısına çıkacak. TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler