1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TürkAkım’ın ikinci ayağı için ÇED Olumlu kararı

TürkAkım’ın ikinci ayağı için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın...

TürkAkım’ın ikinci ayağı için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Avrupa’ya uzanacak kara bölümünün çevresel etkileri değerlendirmesi için olumlu karar verildi.

BOTAŞ tarafından yapılması planlanan Türk Akımı Kara Kısmı-II Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile ilgili T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilerek “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada bu kararın Tekirdağ ve Kırklareli Valilikleri tarafından halka duyurulması gerektiği kaydedildi.

Türk Akımı Kara Kısmı-II Doğal Gaz Boru Hattı (DGBH) alım terminalinin çıkışından itibaren, Türk Akımı Kara Kısmı-2 Kıyıköy Pig İstasyonu ile başlayarak, Türkiye/Bulgaristan sınırında son bulan, yaklaşık 140 km uzunluğundaki boru hattı sisteminin Kırklareli ili, Kofçaz, Merkez, Pınarhisar, Vize ilçeleri ile Tekirdağ ili, Saray ilçesi sınırları içerisinde yer alması planlanıyor.

Yaklaşık 1 trilyon lira değerindeki yatırım doğal gaz taşımada kullanılacak boruların yerleştirilmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesi işlemlerini kapsıyor. 

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Her bir hat, binlerce ayrı boru kesiti birleştirilerek yapılacak. 

Karada inşa edilecek boru hatlarından Lüleburgaz'da Türkiye dağıtım ağına bağlanacak olan birinci hat, BOTAŞ tarafından geliştirilecek. Yine karadan Türkiye-Bulgaristan sınırına doğru ilerleyecek ikinci hat, Gazprom ve BOTAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek. 

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler