1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ında doğalgaz akışı 2019 sonunda başlayacak

TürkAkım’ında doğalgaz akışı 2019 sonunda başlayacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Türk Akımı’nın karadan geçen kısmının Türkiye'deki ikinci kolunun inşasına 2019’da başlayarak Aralık ayında hattı...

TürkAkım’ında doğalgaz akışı 2019 sonunda başlayacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Türk Akımı’nın karadan geçen kısmının Türkiye'deki ikinci kolunun inşasına 2019’da başlayarak Aralık ayında hattı hizmete almayı planlıyor.

Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı projesinin karadan geçen kısmının Türkiye'deki ikinci kolunun inşasına gelecek yıl başlanacağını söyledi. Hattın deniz dibindeki çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanacağını belirten Medvedev, 2019 yılı Aralık ayında da TürkAkım’ın hizmete geçirilmesinin planlandığını kaydetti. Medvedev, Gazprom’un Türk Akımı’nın ikinci kolunun Bulgaristan, Sıbristan, Macaristan ve İtalya gibi AB ülkelerine uzatılması konusu üzerinde de çalıştığını da sözlerine ekledi. 

TürkAkım projesi tamamlandığında, her biri yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olan iki paralel boru hattından oluşacak. Her bir hat, binlerce ayrı boru kesiti birleştirilerek yapılacak. 

Karada inşa edilecek boru hatlarından Lüleburgaz'da Türkiye dağıtım ağına bağlanacak olan birinci hat, BOTAŞ tarafından geliştirilecek. Yine karadan Türkiye-Bulgaristan sınırına doğru ilerleyecek ikinci hat, Gazprom ve BOTAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler