1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Turkcell 55 bin ton daha az karbon saldı

Turkcell 55 bin ton daha az karbon saldı

Enerji Günlüğü - Turkcell, 2013 yılında atmosfere, bir önceki yıla göre 55 bin 500 ton daha az karbon salımı gerçekleştirdi.Turkcell'den yapılan açıklamaya...

Turkcell 55 bin ton daha az karbon saldı

Enerji Günlüğü - Turkcell, 2013 yılında atmosfere, bir önceki yıla göre 55 bin 500 ton daha az karbon salımı gerçekleştirdi.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre Şirket, dünyada şirketlerin enerji kullanımı, iklim değişikliği ve karbon emisyon bilgilerini ölçmelerine ve açıklamalarına olanak veren Karbon Saydamlık Projesi (CDP) anketine katılarak raporlama gerçekleştirdi.

CDP raporuna göre Turkcell, 2013 yılı boyunca altyapısında ve binalarında gerçekleştirdiği çeşitli enerji verimliliği projeleri ve 24 lokasyonda hayata geçirdiği yenilenebilir enerji çalışmalarıyla yaklaşık 55 bin 500 ton karbondioksit emisyon azaltımı sağladı. Bu rakam, yılda 9 milyon 250 bin ağacın absorbe ettiği ortalama karbondioksit miktarına eşdeğer kabul ediliyor.

Tukcell'in azaltmayı başardığı karbon salımı miktarı ayrıca 63 bin konutun bir yıllık elektrik enerjisi tüketimi olan 120 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu ile 896 milyon dolar tasarrufa karşılık geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler