1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Turkcell elektrik ihtiyacı için Karaman’da güneş santrali kuruyor

Turkcell elektrik ihtiyacı için Karaman’da güneş santrali kuruyor

Turkcell, 286.5 milyon TL yatırımla Karaman’da kuracağı 3 adet Güneş Enerji Santrali (GES) ile 11 ildeki baz istasyonları ve tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Turkcell elektrik ihtiyacı için Karaman’da güneş santrali kuruyor

Enerji Günlüğü - Turkcell Karaman’da 21,3 MW’lık güneş santrali kuracak. Üretilen elektrik Turkcell’e ait 11 ilde toplamda 3.093 adet farklı baz istasyonu ve tesislerde tüketilen tüm enerji ile mahsuplaşılacak. 

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından Karaman İli, Kazımkarabekir İlçesi, Sinci Köyü sınırları içindeki yaklaşık 308 bin m2 yüzölçümlü alan içerisinde toplam  21,3 MW kurulu gücünde 3 adet Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

286.5 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak santralde, fotovoltaik modüllerde, tek kristal yapıda hücre kullanılacak ve paneller optimum açıda sabitlenmiş taşıyıcı sistemlere monte edilecek. Tesiste toplam, her biri 545 Wp güce sahip 46.008 adet güneş modülü ile yine her biri 100 kW güce sahip 213 adet evirici yer alacak.

Santralde yılda yaklaşık 50 milyon kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi en yakın trafo merkezi üzerinden aktarılacak. Üretilen elektriğin, mahsuplaşma işlemi ile Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin sahip olduğu Türkiye’nin farklı lokasyonlardaki iletişim ve haberleşme sektöründe faaliyet gösteren tesislerinin ve baz istasyonlarının elektrik enerjisi tüketimini karşılaması hedefleniyor.  

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler