1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Turkcell Enerji Boyut Grup Enerji’yi satın alıyor

Turkcell Enerji Boyut Grup Enerji’yi satın alıyor

Turkcell Enerji, Boyut Grup Enerji’nin bütün hisselerini 29,6 milyon dolara satın almak üzere sözleşme imzaladı. 

Turkcell Enerji Boyut Grup Enerji’yi satın alıyor

Enerji Günlüğü - Turkcell Enerji, Boyut Grup Enerji’nin bütün hisselerini 29,6 milyon dolara satın almak üzere sözleşme imzaladı. 

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı olan Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret AŞ, Boyut Grup Enerji Elektrik Üretim ve İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin tamamını satın almak üzere sözleşme imzaladı.

Turkcell Enerji, Toplam 29,6 milyon dolar değerindeki sözleşme için, Boyut Grup Enerji’nin borçları düşüldükten sonra 11,5 milyon dolar ödeme yapacak. Bu tutarın da 500 bin doları, sözleşme tarihinden 2 yıl sonra ödenecek. 

Boyut Grup Enerji, İzmir Çeşme'de kurulu 18MWe gücündeki Karadağ Rüzgar Enerji Santralinin (RES) sahibi. Tesisin 2057’ye kadar geçerli üretim lisansı ve 2026 sonuna kadar geçerli devlet alım garantisi bulunuyor. Tesisin 2026 sonuna kadar öngörülen yıllık geliri ise 5 milyon dolar düzeyinde. 

Turkcell Enerji’den yapılan açıklamada, 2030’a kadar elektrik öz tüketimlerinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı ve 2050 itibarıyla da karbon nötr bir şirket olmayı hedefledikleri belirtildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler