1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turkcell SOCAR için özel LTE ağı oluşturacak

Turkcell SOCAR için özel LTE ağı oluşturacak

Turkcell, SOCAR Türkiye için İzmir Aliağa Yarımadası’nda özel LTE ağı oluşturacak.

Turkcell SOCAR için özel LTE ağı oluşturacak

Enerji Günlüğü - SOCAR Türkiye, İzmir Aliağa’daki proje kapsamında özel bir mobil ağ oluşturması için Turkcell ile anlaştı.

Azerbaycan menşeili petrol ve doğal gaz şirketi SOCAR Türkiye’nin İzmir Aliağa Yarımadası’na özel geliştirdiği proje kapsamında, Turkcell tarafından şirkete özel bir mobil iletişim ağı oluşturulacak. Turkcell, İzmir Aliağa Yarımadası’nda sadece SOCAR Türkiye bilgi teknolojileri altyapısı için baz istasyonları kurarak özel bir özel LTE (yüksek hızlı kablosuz veri aktarım standardı) ağı oluşturacak.

“SOCAR TÜRKİYE’Yİ 5G’YE HAZIRLIYORUZ”

Dijital dönüşümü kendini sürekli yenileyen dinamik bir süreç olarak gördüklerini belirten SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon ve Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt, “Sektörümüzde dijital dönüşümde öncü şirket olma iddiasındayız. Bugün de burada bizi çok heyecanlandıran ve sektörümüz için bir ilk olacak iş birliğini duyurduk. SOCAR Türkiye olarak dijital dönüşüm vizyonumuz ve stratejik planlarımızın ışığında geliştirdiğimiz bu projede Turkcell’in teknolojisi ile SOCAR Türkiye’yi ve Aliağa’yı 5G’ye hazırlıyoruz. Dijital dönüşüm yolculuğumuzdaki çok önemli bir adımı atıyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler