1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Türkerler Jeotermal'in yüzde 50 hissesi satılıyor

Türkerler Jeotermal'in yüzde 50 hissesi satılıyor

Türkerler Jeotermal paylarının yarısının Akınal Sentetik Tekstil tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

Türkerler Jeotermal'in yüzde 50 hissesi satılıyor

Enerji Günlüğü – Türkerler Jeotermal paylarının yarısının Akınal Sentetik Tekstil tarafından devralınması işlemi için Rekabet Kurumu'na başvuruldu.

Rekabet Kurulu, Türkerler Jeotermal Enerji Arama ve Üretim A.Ş.'nin paylarının yüzde 50'sinin Akınal Sentetik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından devralınması işlemine ilişkin başvurulduğunu duyurdu.

Ayrıca, Türkerler Holding'in bağlı ortaklığı Kiraz Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının yüzde 50'sinin Akınal Enerji Üretim ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması işlemine ilişkin de RK'ya başvuru yapıldı.

Türkerler, jeotermal enerji alanında Manisa – Alaşehir sınırlarında yer alan dört farklı jeotermal arama ruhsatı ile Şubat 2011 tarihinde sondajlı arama faaliyetine başladı. İlk kuyularda elde edilen başarılı sonuçları takiben, 24 MW enerji üretimi lisansı aldı. Bu bölgelerde 150 MW’lık kurulu güce erişilmesi, yıllık 1,26 milyon kWh enerji üretilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler